Saturday, March 26, 2011

it's 3.19 a.m.



everytime i have the chance to spent a little time with you, i didnt get the chance to capture it in a single picture. never. am i an idiot or what ? gosh. it's not that i didnt appreciate that time, it just there is something that holds me to do it. sedih betul la.. ah things happen for a reason. mungkin semua kenangan tu hanya layak di simpan dalam ingatan. bukan untuk tatapan orang lain, mungkin :)) mungkin supaya aku ingat kau setiap masa. ye lah asyik dok rewind semua peristiwa tu =)

it's time for bed now. you may never ask me this but i insist to tell, you never missed to be the last thing on my mind before i went to sleep. good night, batman.


Friday, March 25, 2011

kawan rapat saya ketika ini


maggi - not really close friend dah la sekarang ni. tapi kerap jugak la aku makan back 2 3 weeks ago. feeling lepas makan maggi ni pelik sikit. lepas makan, aku rasa sangat bodoh. tak tau la sebab effect makan maggi ni memang cepat macam tu ke ape, tapi memang macam tu aku rase. haha.. dah rasa bodoh bodoh pun makan jugak lepas tu. nak di jadikan kisah, 3 minggu lepas la kot. aku makan maggi 2 hari berturut turut. dinner la konon kan. nak jimat la konon kan. besok nya terus sakit perut macam orang gila! menyesal makan.. haha sekarang tak nak makan dah.

minyak cap kapak - isy bunyi macam makcik makcik je kan. aku kesah ape. lately aku selalu sangat sakit kepala. sangat sangat! hal kecik pun boleh sakit kepala. belajar banyak sikit sakit kepala. gedik sungguh. tido lame sikit sakit kepala. bangun pagi sakit kepala. bau asap rokok, HA YANG NI PALING BUAT AKU SAKIT KEPALA N NAIK DARAH. tak tahu la ape masalah kepala aku nih. sensitif sangat nyah. layan kan je la. aku ni biar la demam tak makan ubat, tapi sakit kepala wajib toyoh minyak ni. minyak lain tak nak! bagi la minyak dagu pun. kahkahkah


hati meronta


lama menghilang tiba tiba muncul dengan tajuk se-annoying mungkin. eee tajuk tak boleh blah. rase nak lempang laju laju je. kkk back to the title, ape ke hal nya sampai hati meronta ronta ni ? tak, bukan cite nak best je tapi tu lah hakikat nya. hati meronta bila apa yang kita rasa sangat susah kita nak luahkan. tak mampu kita nak kongsi. tak mampu nak cerita kat sesiapa pun even kat blog picisan ni. hati sakit. sungguh. bukan semua benda kita boleh nak cerita kat orang. betul ? jadi bila sampai part simpan sendiri dalam hati ni lah aku paling lemah sekali :(

dear heart, please behave :(


Monday, March 14, 2011

majoriti vs minoriti


siapa yang tak tahu ape tu majoriti n minoriti ? aku nak kongsi sikit la ketidakpuasan hati aku beberapa hari yang lepas. dalam nak anjurkan ape ape aktiviti yang melibatkan jumlah orang yang lebih dari satu, kita kena amik kira setiap pandangan orang kan. jadi kita buat meeting. tanye pendapat sorang sorang. A nak ape. B nak ape. baru lah kita buat keputusan mengikut kemahuan majoriti. bukan minoriti. betul tak ? dah sebulat suara setuju.

yang aku tak paham, kenapa last minit, tukar plan ikut cita rasa sendiri ? ape guna kite buat meeting sebelum ni ? dah tu tak tanya ape, terus inform plan dah di tukar. tak fikir ke perasaan orang lain ? fikir sendiri la siapa yang pentingkan diri sendiri. aku pun tak tau sejak bila minoriti tu boleh menang bila lawan dengan majoriti.


abcdefghijklmnopqrstuvwxyz !


after so many things happened, i dont know why im still here.
LOL