Monday, March 14, 2011

majoriti vs minoriti


siapa yang tak tahu ape tu majoriti n minoriti ? aku nak kongsi sikit la ketidakpuasan hati aku beberapa hari yang lepas. dalam nak anjurkan ape ape aktiviti yang melibatkan jumlah orang yang lebih dari satu, kita kena amik kira setiap pandangan orang kan. jadi kita buat meeting. tanye pendapat sorang sorang. A nak ape. B nak ape. baru lah kita buat keputusan mengikut kemahuan majoriti. bukan minoriti. betul tak ? dah sebulat suara setuju.

yang aku tak paham, kenapa last minit, tukar plan ikut cita rasa sendiri ? ape guna kite buat meeting sebelum ni ? dah tu tak tanya ape, terus inform plan dah di tukar. tak fikir ke perasaan orang lain ? fikir sendiri la siapa yang pentingkan diri sendiri. aku pun tak tau sejak bila minoriti tu boleh menang bila lawan dengan majoriti.